Vegetarische recepten!

Geroerbakte Groenten met Gember!

 

Ingredienten (6 porties):

 

1 Eetlepel maizena 1,5 teentje gemalen knoflook

2 Theelepels fijngehakte verse gemberwortel

Een kwart kopje plantaardige olie 1 klein broccoli hoofd in stukjes gesneden,

Een half kopje peultjes

Een kopje julienne gesneden wortels

Een half kopje sperziebonen

 

2 Eetlepels sojasaus

2,5 Eetlepel water

Een kwart kopje fijngehakte ui

Een halve eetlepel zout.

 

 

Bereiden :


1. In een grote kom mix je de maïzena, knoflook, 1 theelepel gember en 2 eetlepels plantaardige olie tot de maïzena is opgelost. Mix de broccoli, peultjes, wortels en sperziebonen erdoor en doe alles samen opgooien tot alles goed bedekt is.

2. Verhit de over gebleven 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Kook de groenten in de olie voor 2 minuten waarbij je voortdurend in de pan roert om aanbakken te voorkomen. Roer de sojasaus en water door het gerecht. Mix de ui, zout en overgebleven gember erdoor heen. Kook het geheel tot de groenten zacht zijn maar nog steeds knapperig.

 

 

 

 

Vegetarische Omelet

Ingrediënten:


4 eieren
2 eetlepels melk
snufje zout
1 theelepel peper
2 eetlepels boter

 

Bereiding:


Klop de eieren los met melk, zout en peper. Zorg dat het niet schuimig wordt.

Laat de helft van de boter heet worden in een pan en giet de helft van eiermassa erin.

Schud de pan heen en weer om aanzetten te voorkomen en zet hierbij het vuur wat lager.

Licht de rand van de omelet op om te kijken of de onderkant al gestold is.

Als de omelet gestold is direct de opgelichte helft over de andere helft leggen zodat de omelet dubbelgevouwen is.

Laat de omelet hierna direct op een warme schaal glijden. Doe hetzelfde voor de andere helft van de eieren.